FinansWatch

Danskernes friværdi runder 2000 milliarder

Den samlede friværdi for de danske boligejere er nu på mere end 2000 mia. kr., og det vil vise sig i forbruget, mener cheføkonom.

Værdien i mursten stiger støt, og danskernes samlede friværdi har aldrig været højere end nu. | Foto: Finn Frandsen

Den samlede boligværdi i Danmark lyder på 4012 mia. kr., mens gælden er på 1990 mia. kr. Dermed lyder den samlede friværdi for de danske boligejere på 2.022 mia. kr. Det viser tal fra Danmarks Statistik, skriver Børsen Pro.

På landsplan steg friværdien i gennemsnit 80000 kr. i 2020, mens man ser den største friværdi for en gennemsnitlig bolig i hovedstadsområdet. I Frederiksberg Kommune er den gennemsnitlige friværdi på et hus knap 6,7 mio. kr.

Ifølge cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig, vil den voksende friværdi have en effekt på forbruget.

"Boligejerne føler sig rigere, når boligpriserne stiger, og ens friværdi også stiger. Og så bliver man lidt mere villig til at lukke op for pengepungen og give sig i kast med forskellige projekter," siger han til Børsen Pro.

Flere og flere klager over banken 

Mere fra FinansWatch

Datacentraler opfordrer til samarbejde og konsolidering

Det er i kundernes - bankernes - interesse, at datacentralerne begynder at arbejde mere sammen eller sågar lægger sig sammen. Adm. direktør Jesper Nielsen fra BEC opfordrer på den baggrund til konsolidering i branchen.

Medie: Flertal for ny kliklånslov

Der tegner sig nu et massivt flertal på Christiansborg for at stemme den nye kviklånlov igennem allerede i næste uge. Det kan blandt andet være en løsning for problemerne med Arbejdernes Landsbanks sponsorat af herrernes fodboldslandshold.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs