FinansWatch

Fed-formand tålmodig over for forbigående inflation

Jerome Powell, formand for den amerikanske centralbank mener, det vil tage "nogen tid", inden der er opnået "væsentlige yderligere fremskridt" i forhold til centralbankens to mål om fuld beskæftigelse og en inflation på 2,0 pct. om året.

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Jerome Powell, som er formand for den amerikanske centralbank Federal Reserve (Fed), har torsdag slået fast, at banken vil være "tålmodig" over for "forbigående" løft i inflationen, men det til trods har den senere tids uro i rentemarkedet, altså de stigende renter, "fanget hans opmærksomhed".

"Vi overvåger en bred række af finansielle forhold, og vi mener, vi er langt væk fra vores mål," sagde Jerome Powell i en tale på en virtuel konference arrangeret af The Wall Street Journal, ifølge Bloomberg News.

"Jeg ville være bekymret over rodede vilkår i markedet eller strammere finansielle betingelser, som ville true opnåelsen af vore mål."

Formanden sagde også, at det vil tage "nogen tid", inden der er opnået "væsentlige yderligere fremskridt" i forhold til centralbankens to mål om fuld beskæftigelse og en inflation på 2,0 pct. om året. Dermed signalerede Powell, at der stadig er en del tid, inden Fed vil neddrosle sine obligationskøb på for tiden 120 mia. dollar om måneden.

Fed vil heller ikke hæve renterne, før betingelserne er indfriet, kommenterede han også. Den toneangivende rente ligger tæt på nul, efter at Federal Reserve over to gange i marts sidste år sænkede renten med samlet 1,50 pct.point til intervallet 0,0 til 0,25 pct.

I USA var arbejdsløsende senest på 6,3 pct. i januar, men da mange amerikanere helt har forladt jobmarkedet under coronakrisen, vurderer centralbankens chefer, at ledigheden reelt er på 10 pct.

"Mens der stadig er risici, så er der gode grunde til at tro, at jobskabelsen vil tage fart i de kommende måneder," lød det dog fra Powell, som imidlertid ikke ser fuld beskæftigelse i 2021.

Nordea anbefaler overvægt på bankaktier

Fed-regionalchef: Rentehop afspejler optimisme for amerikansk økonomi 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs