FinansWatch

Fed-regionalchef: Rentehop afspejler optimisme for amerikansk økonomi

Ifølge James Bullard har coronavaccinerne betydet, at sandsynligheden for, at sundhedskrisen slutter i de kommende måneder er steget dramatisk.

"Med forbedrede vækstudsigter og stigende inflationsforventninger, er den sammenhængende stigning i den tiårige amerikanske statsobligation passende," siger chefen torsdag på en konference afholdt af Georgia State University. | Foto: Edgar Su/Reuters/Ritzau Scanpix

Den seneste tid er renten på den amerikanske tiårige statsobligation kun gået opad, og det afspejler en optimisme om en robust genopretning af den amerikanske økonomi i kølvandet af coronapandemien.

Det vurderer James Bullard, der er den amerikanske centralbank Federal Reserves regionalchef fra St. Louis, ifølge Bloomberg.

"Med forbedrede vækstudsigter og stigende inflationsforventninger, er den sammenhængende stigning i den tiårige amerikanske statsobligation passende," siger han torsdag på en konference afholdt af Georgia State University, ifølge Bloomberg.

Alene de seneste to uger er renten på den amerikanske tiårige statsobligation steget fra 1,14 pct. til 1,48 pct.

Ifølge James Bullard har coronavaccinerne betydet, at sandsynligheden for, at sundhedskrisen slutter i de kommende måneder er steget dramatisk.

"Det antyder, at husholdningerne vil være mindre tilbøjelige til at spare op fremadrettet og mere tilbøjelige til i stedet at bruge de penge, de får fra hjælpepakkerne, hvilket fører til, at mange vil forudse en meget hurtig amerikansk BNP-vækst i 2021," siger Bullard, ifølge Bloomberg.

Der har dog også hersket en inflationsfrygt den seneste tid, som chefen for den amerikanske centralbank Jerome Powell har forsøgt at tale ned blandt andet ved at sige, at netop stigende renter er et tegn på, at en økonomisk genrejsning er undervejs, men at Federal Reserve stadig har meget arbejde foran sig.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs