FinansWatch

Fed-chef: Fokus er på krisen på arbejdsmarkedet i USA

Raphael Bostic understreger, at centralbanken ikke er tæt på at stramme pengepolitikken, selvom økonomien er ved at genoprettes.

Foto: CHRIS WATTIE/REUTERS / X90141

Mens den amerikanske økonomi er på vej tilbage på sporet hurtigere end ventet, fokuserer den amerikanske centralbank Federal Reserve på at understøtte arbejdsmarkedet, som stadig er i krisetilstand efter at have tabt omkring 10 millioner job.

Sådan lyder det fra Raphael Bostic, der er den amerikanske centralbanks regionalchef fra Atlanta, torsdag, ifølge Bloomberg.

Ifølge mediet understreger Raphael Bostic, der har stemmeret i Federal Reserves pengepolitiske komité, budskabet om, at centralbanken ikke er tæt på at stramme pengepolitikken, selvom økonomien er ved at genoprettes.

"Vores mandat er fuld beskæftigelse. Det er ikke fuld BNP. Det er ikke størrelsen på BNP. Dette misforhold er vigtigt og noget, som vi bliver nødt til fortsat at følge nøje," siger Bostic, ifølge Bloomberg.

Torsdag viste nye ledighedstal, at 730.000 amerikanere i sidste uge meldte sig som førstegangsledige, hvilket var færre end ventet, og at antallet af fortsatte ledige faldt til 4,419 mio. Det var også bedre end ventet blandt økonomerne.

Samtidig viste BNP-tal et lidt svagere vækstbillede i USA end ventet, da den amerikanske økonomi i fjerde kvartal voksede med 4,1 pct. i forhold til tredje kvartal, mens der var ventet en vækstrate på 4,2 pct.

Tempoet for genopretningen vil i høj grad afhænge af, hvordan coronapandemien udvikler sig og af vaccineudrulningen, lød det fra Bostic, der samtidig noterede sig, at fremskridtet i beskæftigelsen har stået stille de seneste måneder.

Den amerikanske centralbanks førstemand, Jerome Powell, sagde onsdag, at centralbanken ikke vil stramme sin pengepolitik, før økonomien er forbedret.

Budskabet er også blevet gentaget af Esther George, der er Federal Reserves regionalchef i Kansas, som torsdag sagde, at det er for tidligt at diskutere en tilbagetrækning på grund af den fortsat høje arbejdsløshed, en inflation under målsætningen og usikkerheden om udsigterne.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs