FinansWatch

Storbank vil skære 40 pct. af sine kontorlokaler i verden fra

London-baserede HSBC vil skære ned på forretningsrejser og reducere antallet af kontorlokaler markant over de næste år, efter hjemmearbejdet under corona har vist sig at være en succes.

Foto: ISAAC LAWRENCE/AFP / AFP

Efter hjemmearbejdet har vist sig at være en succes under corona, har HSBC besluttet at reducere antallet af kontorer med 40 pct. over de næste år.

Det fortæller bankens topchef, Noel Quinn, tirsdag, skriver The Guardian.

Reduceringen af kontorlokalerne og mere hjemmearbejde skal føre til gennemgribende omkostningsbesparelser, lyder det fra banken, som også vil skære ned på forretningsrejser.

Noel Quinn tilføjede, at HSBC's Londons Canary Wharf-hovedkontor ville blive bevaret, men at HSBC sandsynligvis ville droppe kontorer andre steder i hovedstaden i takt med, at lejekontrakterne i fremtiden vil stå over for en fornyelse.

Bank-personalet må fremover nøjes med mindre plads, selvom de også vil arbejde hjemmefra, skriver mediet.

HSBC forventes at skære op til 35.000 job som en del af sine besparelsesplaner, og HSBC har 66 kontorer i Storbritannien, hvoraf mindst 10 er i London, står der i selskabets årsrapport.

HSBC bekræftede også tirsdag, at banken rettede blikket yderligere mod Asien - særligt Kina og Hong Kong, på trods af bekymring over den politiske nedbrydning.

HSBC slog forventningerne i 2020 og belønnes på børsen i Hongkong

Britisk storbank skruer kraftigt ned for filialer i Storbritannien 

Mere fra FinansWatch

Førende kryptoplatform vil børsnoteres

Kryptovalutaplatformen Coinbase har ansøgt om at blive noteret på Nasdaq i USA. Selskabet omsatte for cirka 8 mia. kr. sidste år, viser selskabets første offentliggjorte regnskabstal nogensinde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs