FinansWatch

Ikea tager "afgørende" skridt mod at tilbyde flere finansielle services med ny aftale

Ikeas ejer har indgået en aftale om at købe 49 pct. af aktierne i partner-banken Ikano Bank. Det skal ses som et "afgørende skridt" mod selskabets planer inden for finansielle tjenester, lyder det.

Ikano-gruppen var oprindeligt en del af Ikea, men blev et uafhængigt firma i 1988. | Foto: Anthon Unger

I fremtiden vil Ikea tilbyde flere forbrugerbank-løsninger både online og i kædens butikker.

Det meddeler koncernen bag mødelkæden, Ingka Group, torsdag, efter at have indgået en aftale om at købe 49 pct. af aktierne i partner-banken Ikano Bank, skriver The Guardian.

Aftalen har bragt kæden et skridt tættere på ambitionen om at blive en større spiller indenfor finansielle services, hvilket skal gøre Ikea mere "overkommelig, tilgængelig og bæredygtig," lyder det i en meddelelse.

"Den vigtige investering i Ikano Bank er et spændende skridt [...] ind i banksektoren," udtaler Krister Mattsson, adm. direktør for Ingka's investeringsarm, skriver mediet.

Banken leverer i dag finansielle tjenester til Ikea-kunder samt andre forbrugerbanktjenester på otte markeder - herunder det britiske.

"Vi er glade for at byde Ingka Group velkommen som delejer i Ikano Bank. Sammen vil vi fortsætte med at udvikle tilgængelige digitale finansielle tjenester til Ikea-kunder, vores andre partnere og slutkunder," udtaler Henrik Eklund, CEO i Ikano Bank, i en meddelelse.

De fulde økonomiske betingelser for handlen er ikke blevet offentliggjort, men ifølge Ingka-koncernen har man opkøbt aktier gennem Ikano Banks udstedelse af nye aktier. Dermed er der mulighed for at overtage de resterende 51 pct. på et senere tidspunkt, lyder det.

Handlen skal godkendes af de svenske myndigheder.

Mere fra FinansWatch

Experian indgår nyt fintechsamarbejde

Kreditbureauet Experian teamer op med det norske fintech-firma Neonomics om en ny dataløsning, som skal gøre det lettere at kreditvurdere ansøgere individuelt og præcist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs