FinansWatch

Sparekassen Sjælland afviser aktivt fusionsforsøg i Lollands Bank: Vi er nok positive hvis de kommer til os

Storaktionæren i Lollands Bank, Sparekassen Sjælland-Fyn, er godt tilfreds med investeringen, og selv adm. direktør Lars Petersson afviser at overtage lollikkerne, er der dog kaffe på kanden, hvis de kommer forbi.

Foto: Sparekassen Sjælland-Fyn/PR

Sparekassen Sjælland-Fyn købte for et år siden 20,8 pct. af aktierne i Lollands Bank og blev dermed storaktionær i selskabet.

I Sparekassen Sjælland-Fyns årsregnskab fremgår det, at kursreguleringer indbragte banken 46,1 mio. kr., hvilket er en stigning fra de 39,2 mio. kr, som posten beløb sig til i 2019.

Stigningen skyldes både stigningen i sektoraktier, men også aktierne specifikt i Lollands Bank, fremgår det af Sparekassen Sjælland-Fyns regnskab.

Lars Petersson, direktør i det regionale pengeinstitut, er da også godt tilfreds med at have aktier i den sydligt liggende bank.

"Jeg konstaterer med glæde, Lollands Bank også har haft et godt år," siger han og og slår fast, at der ikke er ambitioner om at pille ved ejerandel eller andet i Lollands Bank.

"Vi har ikke andre ambitioner eller bagtanker med det. Vi har en fin, løbende dialog med Lollands Bank, så vi kommer ikke rullende ind og prøver at overtage dem," siger Lars Petersson.

Positiv for tilnærmelser

Der er dog ikke nogen lukket dør, hvis der skulle være tegninger til andet.

"Jeg har også sagt, at hvis de kom til os en dag, så ville vi nok være ret positive, men vi kommer ikke til at gøre noget. Vi er godt tilfredse med, at de har en god forretning," siger han.

Kunne I have mod på at købe op i andre banker?

"Nej. Lige nu koncentrerer vi os 100 pct. om vores forretning og om at vokse der, hvor vi er. Vi skal ikke til Jylland. Vi har et særdeles veltilpasset filialnet, og vi skal bruge de kommende år på at passe vores forretning og kunder," siger bankdirektøren og fortsætter.

"Vi skal vokse i en rimelig grad, men ikke for meget, for vi er i en usikker tid, hvor det handler om at være robust," slår han fast.

Lollands Banks aktiekurs er steget fra 358 kr. pr. aktie for et år siden til i dag at have en værdi af 464 kr.

Konsolidering i sektoren

Siden finanskrisen har nøgleordet i finanssektoren været konsolidering. Banker har slået sig sammen i erkendelse af, at det er lettere at få forretningen til at løbe rundt, hvis man er større.

2020 var et særdeles travlt år på denne front, hvor i alt seks banker enten blev købt eller slået sammen med andre.

Sparekassen Sjælland-Fyn er da også selv et produkt af en fusion, efter man i 2014 slog Sparekassen Fyn sammen med Sparekassen Sjælland.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs