FinansWatch

Danske Bank og Nordea skal have være færre ansatte i fremtiden

Siden 2017 har Nordea sagt farvel til 11 pct. af sine ansatte, men den udvikling stopper ikke nu.

"Man skal forvente, at vi bliver færre medarbejdere i fremtiden," siger Nordea Banks administrerende direktør, Frank Vang-Jensen, til Børsen. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Selv om både Danske Bank og Nordea Bank allerede har skåret stillinger, så skal de begge have færre medarbejdere i fremtiden.

Det skriver dagbladet Børsen.

Siden 2017 har Nordea sagt farvel til 11 pct. af sine ansatte, men den udvikling stopper ikke nu.

"Man skal forvente, at vi bliver færre medarbejdere i fremtiden," siger Nordea Banks administrerende direktør, Frank Vang-Jensen, til Børsen.

I Danske Bank har man øget antallet af medarbejdere med 3000 de seneste fem år, men en stor del af de nye ansatte har fokus på bankens forpligtelser over for lovgivning og myndigheder.

"Som vi har sagt mange gange, så har vi en compliance-pukkel, vi skal over. Så mens vi reducerer stillinger bredt i banken, ansætter vi nye i compliance-afdelingen. Det vil også ændre sig på et tidspunkt," forklarer Danske Banks topchef, Chris Vogelzang.

De to storbanker halter efter andre store børsnoterede koncerner i Norden målt på kursudviklingen. Hvor de 30 største i snit har leveret et plus på 35 pct. over tre år, har Danske Bank sat sig med 51 pct. og Nordea med 17 pct.

Danske Bank forventer nye tab på offshoreindustrien

Få overblikket over dagens regnskabshistorier her 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs