FinansWatch

Børsmæglerne løftede bankerne i fjerde kvartal

2020 blev bedre end forventet for de amerikanske storbanker, men bankerne advarer om, at aktionærerne ikke skal sætte næsen op efter en gentagelse i 2021.

"Det er usandsynligt, at vi vil gentage 2020," sagde Jon Pruzan, finansdirektør i Morgan Stanley, onsdag til Bloomberg News. | Foto: Lucas Jackson / Reuters / Ritzau Scanpix

2020 endte med at blive et langt bedre år for de amerikanske storbanker, end de fleste havde regnet med.

Coronapandemien og dens nedlukninger sendte på nærmest ingen tid den amerikanske arbejdsløshed i vejret, da forretninger, restauranter og virksomheder lukkede ned.

Det ramte i sagens natur forretningsaktiviteten i bankerne, ligesom risikoen for misligholdelse af forbrugernes gæld og konkurser øgede risikoen for nedskrivninger i banksektoren.

Helt så galt gik det ikke, og flere af storbankerne i USA valgte efter fjerde kvartal at tilbageføre en del - 6 mia. dollar hos de fem største banker - af de mange penge, som de foregående kvartaler var blevet sat til side til mulige tab.

Samtidig har den store vending i aktiemarkederne også betydet, at indtægterne fra Wall Street er tordnet i vejret. Derfor endte de sidste tre måneder af 2020 med, at USA's fem største investeringsbanker alle slog analytikernes forventninger til indtjeningen på aktiehandel, skriver Bloomberg News.

Bankerne advarer dog om, at aktionærerne ikke skal sætte næsen op efter en gentagelse her i 2021, og de spår således et tilbagefald på den konto.

"Det er usandsynligt, at vi vil gentage 2020," sagde Jon Pruzan, finansdirektør i Morgan Stanley, onsdag til Bloomberg News.

Mere fra FinansWatch

Debat: Open insurance-revolutionen er allerede godt i gang

Open Insurance: Med Open Insurance vil vi se en bevægelse hvor de etablerede forsikringsselskaber tvinges til at udstille policeoplysninger, så tredjeparter kan bygge services ovenpå de traditionelle koncessioner. Men det er der ikke rigtig noget nyt i. Det nye er, at vi i F&P bliver tvunget ind i et mindset, hvor den digitale platform er produktet i sig selv. Det stiller krav til samspillet mellem strategi, forretning og teknologi, skriver Lars Albert Ahnfeldt Beck Thomsen, Managing Partner i Trustworks.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs