FinansWatch

Landsholdets hovedsponsor jubler over ny lovændring - men det løser blot en brøkdel af problemet

Revideringen af kviklånsloven gør det igen muligt for Arbejdernes Landsbank at være trøjesponsor for det danske herrelandshold. Banken er dog fortsat langt fra tilfreds med lovgivningen.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Ændringerne i den såkaldte kviklånslov er en fin begyndelse, men man er langt fra at være i mål med at rette op på lovens skævheder.

Det mener Arbejdernes Landsbank, efter der landede en ny politisk aftale omkring loven i går.

"Vi er selvfølgelig glade for det, der er sket, men det løser kun en fjerdedel af problemet. Der er ingen tvivl om, at der har været en politisk interesse i at hjælpe idrætten, men vi kan stadig ikke annoncere frit på tv eller online og skal også passe på, når vi når annoncerer på Facebook," siger Peter Froulund, Branding- og kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank, til FinansWatch.

Når den nye aftale træder endeligt i kraft, vil det igen være muligt for banken at være sponsor for herrernes fodboldslandshold.

Der er dog fortsat en helt stor sten i skoen. For som bank ved man ikke, om man kommer til at gøre noget ulovligt, når man eksempelvis køber en tv-reklame, fordi man ikke ved, hvem der ellers annoncerer.

"Når vi annoncerer på Facebook, ved vi ikke, om de for eksempel sælger en højreside-annoncering til et bettingselskab. Intet tv-selskab kan heller garantere for os, at der ikke kommer til at lægge en bettingreklame i samme blok, men ansvaret for det ligger hos bankerne, og det, synes vi, er en lille smule specielt," siger Peter Froulund.

Revideringen af kviklånsloven har fokuseret på at bløde loven op over for idræts- og foreningslivet, således at det igen er muligt for den lokale håndboldklub at have reklamer for banker og bettingselskaber på eksempelvis bandereklamer eller i klubbladet.

Trods ny aftale falder sponsorater i værdi

DBU: Ny aftale løser dansk fodbolds sponsorproblem

Politisk aftale om kviklån: Løser sponsorat-udfordringer for dansk idrætsliv

Sydbank om revidering af kviklånslov: "Der skal kigges dybere" 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs