FinansWatch

Goldman og Bank of America skal forsøge at højne humøret

Det udløste aktiefald, da JPMorgan, Citigroup og Wells Fargo skød den amerikanske regnskabssæson i gang. Tirsdag præsenterer Goldman Sachs og Bank of America regnskaber.

Foto: David Gray/Reuters/Ritzau Scanpix

Når Goldman Sachs og Bank of America tirsdag bliver de næste amerikanske storbanker, der gør status for fjerde kvartal, skal de forsøge at løfte stemningen om bankerne efter en skuffende afslutning på sidste uge.

Begge aktier faldt således over 2 pct. fredag, efter at tre kollegaer, JPMorgan, Citigroup og Wells Fargo, ringede den amerikanske regnskabssæson ind med resultater, der slog forventningerne til indtjeningen, men alligevel udløste dybe aktiefald.

Værst gik det Wells Fargo, der lukkede 7,8 pct. i lavere. Nedturen kan ifølge Bloomberg hænge sammen med prognosen for dette års nettorenteindtægter, der var lavere end ventet og alt andet lige vil medvirke til at trække analytikernes estimater ned. Det skriver analytikere tilknyttet Bloomberg Intelligence.

Citigroup, der varslede et fald i netto renteindtægterne på mellem 1 og 2 mia. dollar i år, faldt ligeledes tungt med 6,9 pct. fredag.

Den største nyhed i JPMorgans regnskab var ifølge Bloomberg en tilbageførsel af tidligere reservationer til tab på 2,9 mia. dollar. Ikke desto mindre fulgte JPMorgan-aktien i hælene på Wells Fargo og Citigroup, men begrænsede trods alt nedturen til 1,8 pct.

Tirsdagens to regnskabsaktuelle storbanker, Goldman Sachs og Bank of America, ventes at annoncere resultater per aktie på henholdsvis 7,06 dollar og 0,54 dollar, viser estimater indsamlet af Bloomberg.

Mere fra FinansWatch

Debat: Open insurance-revolutionen er allerede godt i gang

Open Insurance: Med Open Insurance vil vi se en bevægelse hvor de etablerede forsikringsselskaber tvinges til at udstille policeoplysninger, så tredjeparter kan bygge services ovenpå de traditionelle koncessioner. Men det er der ikke rigtig noget nyt i. Det nye er, at vi i F&P bliver tvunget ind i et mindset, hvor den digitale platform er produktet i sig selv. Det stiller krav til samspillet mellem strategi, forretning og teknologi, skriver Lars Albert Ahnfeldt Beck Thomsen, Managing Partner i Trustworks.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs