FinansWatch

Analytiker: Amerikanske bankregnskaber bliver en rodet omgang

Fredag sender en byge af amerikanske storbanker regnskaber på gaden og i næste følger endnu flere.

Den amerikanske regnskabssæson sparkes for alvor i gang fredag, når storbankerne J.P. Morgan, Citigroup og Wells Fargo kommer med tal for fjerde kvartal. Næste uge følger Bank of America, Goldman Sachs og Morgan Stanley så trop.

Og det kan meget vel vise sig at blive rodet læsning for investorerne, lyder analysen fra Brian Klock, der er analytiker hos investeringsbanken KBW ifølge Dow Jones News Wire.

2020 var på mange måder et tumultarisk år for bankerne, der startede ud med solide klø til bundlinjen, da coronapandemien tvang dem til at afsætte kæmpe summer til nedskrivninger på udlån.

Billedet vendte dog efter sommeren, hvor fremgang på aktiemarkederne, stor efterspørgsel på lån og massive hjælpepakker sikrede bankerne mod de værste knubs fra coronakrisen.

Ifølge Brian Klock er spørgsmålet bare, hvor længe det kan vare ved.

"Fjerde kvartal bliver noget rod. Men den største fokus vil være på, hvordan 2021 bliver," skriver analytikeren.

Han regner i gennemsnit med at se et fald i indtjeningen per aktie på 8 pct. i fjerde kvartal sammenlignet med samme kvartal sidste år og et dyk i profitten i forhold til tredje kvartal, hvor flere af bankerne kom med bedre end ventede tal.

Han ser dog en stigning i nettogebyrindtægterne i forhold til kvartalet forinden, men de vil fortsat ligge væsentligt under de højeste niveauer, lyder vurderingen.

Derudover venter Brian Klock, at bankerne igen vil genoptage deres aktietilbagekøbsprogrammer.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere