FinansWatch

Mybanker: Negative renter får bankkunder til at søge væk

Når bankerne sænker grænsen for, hvornår kunderne skal betale negative renter, begynder kunderne at kiggge sig om efter en ny bank.

Marlene Nørgaard Carolus er adm. direktør i Mybanken. | Foto: PR/Mybanker

Ved årsskiftet sænkede mange banker grænsen for, hvor mange penge kunderne skal have i banken, før de skal begynde at betale negative renter.

Når bankerne sænker grænsen, vil mange kunder begynde at kigge sig om efter en ny bank, fortæller Marlene Nørgaard Carolus, der er adm. direktør i Mybanker, til Berlingske.

"Når en bank som Danske Bank sænker sin grænse for, hvornår privatkunder skal betale negativ rente på indlån, kan vi se hos os, at andelen af kunder, der ønsker at forlade banken, stiger dramatisk. Der er afregning ved kasse ét," siger hun til avisen.

Danske Banks grænse ligger på 250.000 kr., mens den for mange andre banker ligger på 100.000 kr.

Lobbychef vil gøre op med synet på banker som gyldne forretninger

Iagttagere ser forskelligt på udviklingen for bankernes negative renter 

Mere fra FinansWatch

Debat: Open insurance-revolutionen er allerede godt i gang

Open Insurance: Med Open Insurance vil vi se en bevægelse hvor de etablerede forsikringsselskaber tvinges til at udstille policeoplysninger, så tredjeparter kan bygge services ovenpå de traditionelle koncessioner. Men det er der ikke rigtig noget nyt i. Det nye er, at vi i F&P bliver tvunget ind i et mindset, hvor den digitale platform er produktet i sig selv. Det stiller krav til samspillet mellem strategi, forretning og teknologi, skriver Lars Albert Ahnfeldt Beck Thomsen, Managing Partner i Trustworks.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs