FinansWatch

Storbank advarer olieselskaber: Kalder temperaturstigninger "en katastrofe" for langsigtede investorer

Olieselskaberne vil ikke eksistere om ti år, hvis de ikke tilpasser sig internationale klimamål, lyder advarslen fra en af ​​verdens største banker. Chef kalder temperaturstigninger for en "katastrofe" for langsigtede investorer som pensionsselskaber.

"Hvis vi får en temperaturstigning på tre grader, hvilket er den udvikling, vi er på vej mod, er det en katastrofe for langsigtede investorer, såsom pensionsfonde. Tre grader er også forfærdeligt for væksten i bruttonationalprodukt," siger Citi-boss, Tuffley, til Dagens Næringsliv. | Foto: Kåre Viemose

2020 har været det værste år for olieselskaberne siden 2004 som følge af coronapandemien og oliepriskrigen, skriver det norske medie Dagens Næringsliv.

Udviklingen kalder på en advarsel, lyder det fra en chef i en af verdens største banker Citi, Keith Tuffley, der leder en afdeling, som rådgiver investorer og virksomheder om klimatilpasning.

"Hvis vi får en temperaturstigning på tre grader, hvilket er den udvikling, vi er på vej mod, er det en katastrofe for langsigtede investorer, såsom pensionsfonde. Tre grader er også forfærdeligt for væksten i bruttonationalprodukt," siger Tuffley til det norske medie.

Olieselskaberne skal indse, at det har dramatiske konsekvenser ikke at leve op til Parisaftalen, siger han med henvisning til målene om at begrænse opvarmningen til under to grader.

Formår olieselskaberne ikke det, vil de ikke kunne få kapital og få dødsstødet om ti år, siger han og peger blandt andet på, at han forudser et stort fremtidigt skifte mod bæredygtige investeringer.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs