FinansWatch

Nordea følger ECB's anbefaling om udbytte

Nordea skriver, at banken ventes at have en dialog med ECB, inden den meddeler om udbytte eller aktietilbagekøb til markedet (Opdateret).

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

(Opdateret 17. december med yderligere information fra Nordeas pressemeddelelse.)

Nordea vil følge ECB's anbefaling om, at udbytter og aktietilbagekøb højst må udgøre 15 pct. af det samlede overskud for 2019 og 2020 og ikke højere end 20 basispoint af kernekapitalen (CET1) indtil udgangen af 2021.

Det skriver Nordea i en meddelelse efter tirsdagens meddelelse fra ECB's om udbytteanbefaling til bankerne.

Nordea skriver, at bankerne ventes at have en dialog med ECB, inden de meddeler om udbytte eller aktietilbagekøb til markedet. Den retningslinje vil banken følge, ligesom det i meddelelsen understreges, at bestyrelsen tager udmeldingen om tilbageholdenhed med udbytter til efterretning.

Nordea mener dog, at banken er godt kapitaliseret, og skriver, at den som næste skridt vil tage kontakt til ECB for at drøfte udbytteniveauet.

Nordea-bestyrelsen har efter generalforsamlingen i 2020 bemyndigelse til at beslutte en udbyttebetaling på op til 0,4 euro per aktie for regnskabsåret 2019, som kan komme til udbetaling ad en eller flere omgange. Når Nordea har været i dialog med ECB, vil Nordea offentliggøre, hvad den vil gøre med hensyn til udbyttebetaling, lyder det.

Mere fra FinansWatch

Banknordik vil øge udbyttet

Banknordik, der sidste år frasolgte aktiviteterne i Danmark, hæver grænserne i sin udbyttepolitik betydeligt. Det fremgår af bankens årsregnskab for 2020.

Saxo-chef opfordrer til investoruddannelse

Selvom Saxo Bank har oplevet massiv tilstrømning af kunder i 2020, så er aktiemarkedet i øjeblikket et uforudsigeligt sted. Derfor er uddannelse af privatinvestorer nødvendig, mener stifter og topchef Kim Fournais.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs