FinansWatch

Storbank sætter tal på løngab: Sorte ansatte får 20 pct. mindre i løn end deres kollegaer

Den britiske storbank har offentliggjort tal, der viser store lønforskelle mellem forskellige etniciteter i banken.

Offentliggørelsen af løngabet er en del af en plan, der blev udrullet efter, at Black Lives Matter-protesterne i sommer. | Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter Black Lives Matter-protesterne i sommer, besluttede den britiske storbank Lloyds Banking Group at øge antallet af sorte personer i direktionsteamet og offentliggøre tal på løngab mellem forskellige etniciteter. 

Nye tal viser nu, at sorte ansatte får udbetalt næsten 20 pct. mindre i løn sammenlignet med hvide kollegaer, mens bonusgabet ligger på 37,6 pct.

Det skriver The Guardian.

Forklaringen på det store løngab skal ifølge banken findes i, at kun 0,6 pct. af direktionsteamet, som typisk er der, de større lønninger og bonusser bliver givet, er sorte. Tilbage i sommer offentliggjorde banken et mål om at øge antallet fra nuværende 0,6 pct. til mindst 3 pct. i 2024.

"Det er klart, at det at opnå et inkluderende miljø for alle er vores prioritet, men lige nu har vi meget specifikke udfordringer, som vi er nødt til at tage fat på med det samme for vores sorte kolleger. Som en start har vi oprettet en øjeblikkelig handlingsplan, der fokuserer på kultur, rekruttering og udvikling," sagde administrerende direktør António Horta-Osório i juli til mediet.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs