FinansWatch

Konkursbølge kan ramme Danmark næste år

Bankerne kan meget vel komme til at trække stikket på en stribe virksomheder næste år, advarer flere inkassovirksomheder, revisorer og kuratorer over for mediet Insidebusiness.

Der kan være konkurser på vej i det nye år. | Foto: Colourbox

Når hjælpepakkerne til erhvervslivet udløber næste år, kan Danmark meget vel blive ramt af en konkursbølge. Sådan lyder advarslen fra flere inkassovirksomheder, revisorer og kuratorer, som mediet Insidebusiness har talt med.

"Konkursbølgen er ikke forsvundet. Vi skubber den bare foran os og strækker den ud over længere tid, men den vil have lige så stor effekt, som hvis den ramte med et ordentligt plask," siger Kaj Glochau, statsautoriseret revisor i Ernst & Young, til Insidebusiness.

Regeringen har besluttet at rykke tilbagebetalingsdatoen for momslån fra den 1. april 2021 frem til den 1. november 2021. Samtidig får erhvervslivet adgang til 28 mia. kr. i øget likviditet med regeringens seneste hjælpepakke. Men pengene skal betales tilbage, og netop det kan meget vel få banker til at trykke på konkursknappen til flere virksomheder, før Skatte- og Gældsstyrelsen gør det, spår Kaj Glochau over for Insidebusiness.

Mere fra FinansWatch

Debat: Open insurance-revolutionen er allerede godt i gang

Open Insurance: Med Open Insurance vil vi se en bevægelse hvor de etablerede forsikringsselskaber tvinges til at udstille policeoplysninger, så tredjeparter kan bygge services ovenpå de traditionelle koncessioner. Men det er der ikke rigtig noget nyt i. Det nye er, at vi i F&P bliver tvunget ind i et mindset, hvor den digitale platform er produktet i sig selv. Det stiller krav til samspillet mellem strategi, forretning og teknologi, skriver Lars Albert Ahnfeldt Beck Thomsen, Managing Partner i Trustworks.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs