FinansWatch

HSBC lander bedre end ventet: Bestyrelse overvejer udbytte

SBC's resultat dykkede i tredje kvartal mindre, end analytikerne havde ventet.

Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix

Selvom den britiske storbank HSBC’s overskud før skat dykkede med 21 pct. til 4,3 mia. dollar i tredje kvartal, landede overskuddet bedre end analytikernes forventning, der lød på 2,80 mia. dollar, ifølge estimater fra Bloomberg.

Storbanken, der oprindeligt blev grundlagt i Hongkong, men i dag har hovedkontor i Storbritannien, kan samtidig melde om et dyk på 11 pct. i indtægterne i tredje kvartal til 11,9 mia. dollar.

For resten af året forventer HSBC, at de globale negative renteniveauer vil fortsætte og dermed fortsat vil lægge pres på nettorenteindtægterne, der i tredje kvartal faldt til 6,90 mia. dollar fra 7,57 mia. dollar i samme periode sidste år.

Samtidig meddeler HSBC, at bestyrelsen vil overveje, hvorvidt der skal udbetales et konservativt udbytte for 2020. Det vil dog afhænge af de økonomisk udsigter i starten af næste år, skriver selskabet i en meddelelse.

Bestyrelsen vil kommunikere sin beslutning i februar 2021 i forbindelse med offentliggørelsen af storbankens årsrapport, hvor bestyrelsen samtidig vil annoncere en eventuelt revideret udbyttepolitik for 2021 og frem.

HSBC-aktien, der også er noteret på børsen i Hongkong, bliver tirsdag sendt op med 5,4 pct.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere