FinansWatch

HSBC lander bedre end ventet: Bestyrelse overvejer udbytte

SBC's resultat dykkede i tredje kvartal mindre, end analytikerne havde ventet.

Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix

Selvom den britiske storbank HSBC’s overskud før skat dykkede med 21 pct. til 4,3 mia. dollar i tredje kvartal, landede overskuddet bedre end analytikernes forventning, der lød på 2,80 mia. dollar, ifølge estimater fra Bloomberg.

Storbanken, der oprindeligt blev grundlagt i Hongkong, men i dag har hovedkontor i Storbritannien, kan samtidig melde om et dyk på 11 pct. i indtægterne i tredje kvartal til 11,9 mia. dollar.

For resten af året forventer HSBC, at de globale negative renteniveauer vil fortsætte og dermed fortsat vil lægge pres på nettorenteindtægterne, der i tredje kvartal faldt til 6,90 mia. dollar fra 7,57 mia. dollar i samme periode sidste år.

Samtidig meddeler HSBC, at bestyrelsen vil overveje, hvorvidt der skal udbetales et konservativt udbytte for 2020. Det vil dog afhænge af de økonomisk udsigter i starten af næste år, skriver selskabet i en meddelelse.

Bestyrelsen vil kommunikere sin beslutning i februar 2021 i forbindelse med offentliggørelsen af storbankens årsrapport, hvor bestyrelsen samtidig vil annoncere en eventuelt revideret udbyttepolitik for 2021 og frem.

HSBC-aktien, der også er noteret på børsen i Hongkong, bliver tirsdag sendt op med 5,4 pct.

Mere fra FinansWatch

Fusionsdebutant vil søge råd og hjælp hos venner

En opringning fra den kommede partner satte Middelfart Sparekasses topchef, Martin Baltser, på sporet af en fusion med Folkesparekassen. Det vil dog være den første af slagsen i Middelfart, og sparekassedirektøren håber derfor på råd og vejledning fra i den henseende mere erfarne venner.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs