FinansWatch

Endnu en digital valutaplatform får hvidvaskpåbud af tilsynet

Finanstilsynet har fundet anledning til to tilsynsreaktioner efter at have været på inspektion hos platform, der tilbyder handel med virtuelle valutaer.

Foto: Lars Krabbe/IND

Coinify, der tilbyder handel med virtuelle valutaer gennem en handelsplatform, har fået to påbud, efter at Finanstilsynet har været på inspektion.

Dels skal man revidere sin risikovurdering, så den i "tilstrækkelig grad identificerer og vurderer risikoen for, at virksomheden bliver brugt til hvidvask og finansiering af terrorisme."

Dels skal man sikre, at den hvidvaskansvarlige godkender politikker, kontroller og forretningsgange.

"Finanstilsynet vurderer, at virksomhedens iboende risiko for at blive brugt til hvidvask eller finansiering af terrorisme er normal til høj vurderet i forhold til gennemsnittet af finansielle virksomheder i Danmark," skriver tilsynet.

"I vurderingen har Finanstilsynet særligt lagt vægt på, at virksomheden har en simpel forretningsmodel uden mulighed for, at virksomhedens kunder kan have indeståender i virksomheden. Omvendt består virksomhedens kundeportefølje udelukkende af distancekunder, og virksomhedens tjenesteydelser er egnet til hvidvask og terrorfinansiering."

Tidligere på måneden fik en anden lignende platform også påbud, og dermed er det et område, som Finanstilsynet har i øjeblikket har fokus på.

Bitcoinplatform får hvidvaskpåbud af Finanstilsynet

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere