FinansWatch

Privatøkonom: Højt kursniveau har fået flere boligejere ud af busken

Antallet af lånetilbud fra realkredinstitutterne steg i september. Høj kurs har fået flere til at nedkonvertere lån, vurderer privatøkonom.

Foto: Arbejdernes Landsbank/PR

Boligejere og virksomheder modtog i september 23.104 lånetilbud i realkreditinstitutterne. Det er en stigning på 18 pct. sammenlignet med august, viser nye tal fra Finans Danmark.

Ifølge Brian Friis Helmer, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, kan stigningen blandt andet tilskrives, at kursen på 1 procentslån med afdrag har taget et nøk op og i en hel måned har ligget tæt på 100.

"Det høje kursniveau, hvor 1 pct. lånet har ligget meget tæt på 100 i næsten en hel måned, får altså visse boligejere ud af busken i forhold til at nedkonvertere deres realkreditlån. Det er især boligejere med 2 pct. lån eller derover, for hvem en nedkonvertering er interessant," skriver Brian Friis Helmer i en pressemeddelelse.

"Dertil kommer, at der stadig er godt gang i bolighandlerne, og det påvirker også antallet af lånetilbud i opadgående retning," lyder det videre

Privatøkonomen forventer et pænt omfang af lånetilbud i oktober, men han forventer ikke "konverteringsbølger af større skala forude."

"Her skal renteniveauet endnu længere ned, før vi kan italesætte noget som helst udover en lille konverteringsbølge. Antallet af lånetilbud er i høj grad påvirket af renteudviklingen og konverteringsmulighederne, som historisk også er det, som for alvor har givet udsving i antallet af lånetilbud," udtaler han i pressemeddelelsen.

Landbruget prioriterede afvikling af gæld over investeringer i 2019

Nyt Realkredit Danmark-lån runder sin første milepæl

Virksomhed dropper stævning af Jyske Banks realkreditselskab

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere