FinansWatch

Folkesparekassen kom stærkt fra start - så kom corona

Der var godt gang i bolighandlerne og kundetilgangen i Folkesparekassen, der har hovedsæde i Silkeborg, indtil corona ramte landet i marts. 

Martha Petersen er direktør i Folkesparekassen. | Foto: PR

Folkesparekassen, der har hovedsæde i midtjyske Silkeborg kom gennem årets første halve år med et resultat efter skat på 0,2 mio. kr. Det er et fald på knap 1,3 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år.

"Vi kom stærkt fra start. Der var masser af bolighandler, nye kunder, men så kom vi til marts måned," fortæller Martha Petersen, direktør i Folkesparekassen.

Lige som i mange andre pengeinstitutter er Folkesparekassen ramt på kursregulering og nedskrivningsposten.

Ramt på to poster

Samlet er der sket kursreguleringstab på knap 0,5 mio. kr. mens nedskrivninger på udlån og andre tilgodehavender udgør 168.000 kr. mod 13.000 kr. i første halvår 2019. I dette beløb er indeholdt en nedskrivning til evt. kommende tab som følge af coronakrisen på 700.000 kr.

Endnu har det ikke været nødvendig at tage hul nedskrivningerne, men Martha Petersen peger på, at corona-problemerne langt fra er ovre endnu.

"Nu er vi i gang med anden bølge, kommer der en tredje?  I første omgang er vi ikke særligt eksponeret mod eksempelvis turisme, men hvad hvis det bliver ved?" siger Martha Petersen med henvisning til, at 81 pct. af Folkesparekassens kunder er privatkunder. Derfor er det mest truslen om stigende ledighed, der kan få indflydelse på sparekassen.

"Mange af vores kunder er i god beskæftigelse, og mange har sindssygt mange penge stående i indlån, men dermed er det ikke sagt, at der ikke kan komme noget," siger Martha Petersen. 

Indlån skal i arbejde

Folkesparekassens indlån er i første halvår steget med 9,4 pct. til 833,1 mio.kr. Det sker til trods for, at Folkesparekassen indførte negative renter på indlån over 250.000 kr. d. 1. april.

Noget af det, som resten af året skal bruges på, er at få de indlånskroner sat i arbejde. 

"Lige nu prøver vi at tale investering med vores kunder. Det prøver vi at sætte mere i system kombineret med, at vi har flere nye bæredygtige produkter," fortæller Martha Petersen og peger på at lige om lidt, vil der også stå udbetalte feriepenge på kundernes konti.

"Det er da ikke sikkert, alle bliver brugt med det samme," siger hun og peger på at energirenovering af eget hus også bliver en vigtig del af efterårets rådgivning af Folkesparekassens kunder.

Folkesparekassen har udlån for 365 mio. kr., hvilket er en lille stigning på 4 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år. I alt kastede første halvår 17,5 mio. kr. af sig i netto rente- og gebyrindtægter, hvilket er en forbedring på 0,3 mio. kr. i forhold til første halvår af 2019.

Folkesparekassen mere end firdobler resultatet efter skat

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs