FinansWatch

Sydbank: ECB leverer pengeregn over de europæiske banker

Knap 400 banker har benyttet sig for muligheden for at låne billigt hos ECB.

Centralbankdirektør Christine Lagarde Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Ritzau Scanpix

Den Europæiske Centralbanks (ECB) pengeregn udover de europæiske banker fortsætter, idet 388 banker har optaget lån for omkring 175 mia. euro.

Det skriver Sydbanks cheføkonom Søren V. Kristensen.

"Det er nu centralbankens håb, at bankerne vil låne pengene videre ud til de europæiske virksomheder og forbrugere," vurderer Sydbanks cheføkonom Søren V. Kristensen.

De europæiske banker kan ifølge Sydbank låne til en rente på helt ned til minus 1 pct., hvis bankerne i det kommende år kan fastholde en flad udlånsvækst.

Samlet set skulle de europæiske banker i dag optage lån for 16,6 mia. euro, hvis eurolikviditeten ikke skulle skrumpe, pointerer Sydbanks cheføkonom.

Med dagens nye lån kommer der netto knap 160 mia. euro ud at arbejde, hvilket dog blegner i forhold til første omgang på de nye vilkår, hvor der i juni ifølge Sydbank blev sendt omkring 550 mia. euro ud at arbejde.

"Derfor er effekten i denne omgang også lidt mindre. Det er dog mere end de fleste på forhånd havde forventet," fremhæver Søren V. Kristensen.

Tildelingen har også en stor betydning for Danmarks Nationalbank, idet den store mængde af likviditet i eurozonen er med til at svække euroen overfor den danske krone.

Det er en af forklaringer på, at den danske krone handler omkring de stærkeste niveauer i flere år.

"Derfor øger dagens tal også sandsynligheden for, at Lars Rohde nok en gang må ud at sætte renten ned," vurderer cheføkonomen, der dog fortsat hælder til, at Lars Rohde kan ride stormen af.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere