FinansWatch

Formand i Salling Bank: Vi fik et rigtigt godt tilbud

Ifølge Salling Banks formand har banken fået et godt tilbud fra Sparekassen Vendsyssel, som man samtidig deler filosofi med.

Per Albæk Foto: Salling Bank/PR

Salling Bank har fået et rigtigt godt tilbud for at lade sig opsluge af Sparekassen Vendsyssel i en fusion med Sparekassen som den fortsættende enhed.

Ud over prisen glæder Salling Banks bestyrelsesformand, Per Albæk, sig over, at aftalen sikrer mange arbejdspladser og en fortsat lokal forankring.

"Vi har altid gerne villet fortsætte som selvstændig bank, men vi må også sige, at der er kommet - synes vi i hvert fald i bestyrelsen - et rigtigt godt tilbud til vores aktionærer."

"Samtidig er tilbuddet kommet fra et pengeinstitut, som også har lidt den samme filosofi med hensyn til lokal tilknytning osv. Så ud over at få en rigtig god pris sikrer aftalen mange arbejdspladser og en fortsat tilknytning til det område, som Salling Bank har opereret i," siger Per Albæk i et interview med Ritzau Finans.

Den fusionsaftale, som de to pengeinstitutter onsdag kunne offentliggøre, er resultatet af en proces, der er forløbet over flere måneder.

"Der blev før sommerferien banket på vores dør til en kop kaffe, hvor vi blev spurgt, om der var en interesse for at kigge videre på det. Der blev ikke givet et bud, for så skulle vi have været ude at meddele det, men selve kontakten blev skabt før sommerferien," fortæller Per Albæk.

De to pengeinstitutters bestyrelser er blevet enige om et bytteforhold, som betyder, at aktionærerne i Salling Bank vil modtage 325 kr. i garantkapital i Sparekassen Vendsyssel for hver aktie, de ejer.

Dermed er der tale om en merbetaling på omkring 102 pct., når der sammenlignes med tirsdagens lukkekurs på 161 kr. Aktien i Salling Bank brager onsdag da også i vejret med en stigning ved 11-tiden på 90 pct. til 306 kr.

Salling Bank har i processen også vurderet alternativer, men bestyrelsen føler sig sikker på at have fået en attraktiv og fair pris.

"Vi har haft en professionel inde til at vurdere, om vi har fået en fair pris, og så har vi stukket fingeren i jorden for at vurdere, hvad der var af andre muligheder, og der har vi ikke kunnet se noget, der bare tilnærmelsesvist matcher det, vi er blevet tilbudt her."

"Jeg synes, vi har gjort, hvad vi skulle for at sikre, at vi får den rigtige pris, og alt for os indikerer, at det her er en god og fair pris. Vi har jo også opbakning fra vores tre største aktionærer, som siger ok og støtter op om den her fusion," siger Per Albæk.

Bankanalytiker om ny fusion: "De ved godt, hvordan lommeregneren skal vende i Vendsyssel"

Bankforsker: Aktionærerne i Salling Bank får en fin pris – men et helt andet produkt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere