FinansWatch

Amerikanske banker forbereder sig på lang periode med lav rentesats

Flere banker i USA har sænket deres forventninger til 2020, og der er udsigt til et langt stykke tid med lave renteindtægter, fordi den amerikanske centralbank har sagt, at renten skal forblive lav indtil 2023.

Den amerikanske centralbank (billedet) vil holde renten lav indtil 2023. Foto: Daniel Slim/AFP/Ritzau Scanpix

De amerikanske banker forbereder investorerne på en forlænget periode, hvor rentesatsen tager et stykke af profitten.

Det skriver Financial Times.

På en konference i midten af september skar storbankerne JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup og Bank of America deres forventningerne til indtægterne fra udlån for det indeværende regnskabsår. JPMorgan sænkede sin forventning til renteindtægterne med 1 mia. dollar til 55 mia. dollar sammenlignet med 57 mia. dollar i 2019.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, meddelte ligeledes i midten af september, at rentesatsen ville forblive ved det nuværende lave niveau som minimum frem til 2023, og at centralbanken ikke ville ændre sin politik, før den så en vedvarende periode med inflation.

Til trods for at bankerne hovedsageligt ser, at der ikke ville komme yderligere stigninger i reserverne til i kredittab, som voksede markant i årets første to kvartaler, overskyggede bekymringerne om den lave rentesats.

"Vi havde forestillet os en række scenarier for andet kvartal, og det viste sig, at de faktiske tal har været bedre (end ventet, red.) ... afskrivningerne bliver ved med at gå ned på grund af kreditkvaliteten," siger Brian Moynihan, der er administrerende direktør ved Bank of America, til Financial Times.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere