FinansWatch

HSBC falder til det laveste kursniveau i 25 år

Den britiske storbank kan komme på en liste over selskaber, som er udpeget til at true Kinas nationale sikkerhed.

Kursen på den britiske storbank HSBC er faldet kraftigt mandag. Foto: Lim Huey Teng/Reuters/Ritzau Scanpix

Aktien i bankgiganten HSBC falder mandag næsten 4 pct. til det laveste niveau i 25 år, efter skriverier om at banken kan komme på en liste over selskaber, som vurderes at udgøre en trussel for den nationale sikkerhed i Kina.

Det skriver Bloomberg og Reuters.

Ifølge det statsdrevene kinesiske medie Global Times kan banken blive et af de første firmaer til at havne på Kinas liste over selskaber, som findes upålidelige.

HSBC's deltagelse i USA's undersøgelser af Huawai og arrestationen af mobiltelefonselskabets finansdirektør, Meng Wanzhou, i Canada nævnes i den forbindelse som et forhold, der har bragt banken i unåde i Kina.

Investorerne frygter, at en kinesisk sortlistning vil ramme bankens omfattende aktiviteter i Kina og Hongkong.

"Hvis banken lander på Kinas liste over upålidelige selskaber, hvilket virker sikkert, idet det er en Global Times-artikel, så vil banken møde en masse vanskeligheder med at gøre forretning i Kina," siger analysechef Banny Lam fra CEB International Investment Corp til Bloomberg News.

HSBC blev ifølge Bloomberg søndag også nævnt blandt en række store banker, som tillod svindlere at hvidvaske penge for milliarder af dollar selv efter at være blevet advaret om svindel.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere