FinansWatch

Finansforbundet kritiserer forsikring- og pensionslobbys "desperate forsøg" på at undgå særskat

Næstformand i Finansforbundet mener, at det er "tåkrummende pinligt" at følge lobbyorganisationen Forsikring & Pensions kamp for ikke at skulle bidrage økonomisk til regeringens plan om tidligere tilbagetrækning.

Michael Budolfsen Foto: PR/Finansforbundet

Forsikring- og pensionsbranchen er en del af finanssektoren. Derfor bør selskaberne her hjælpe bankerne med at overbevise regeringen om, at en særskat på finansvirksomheder til betaling for en tilbagetrækningsreform er en dårlig idé – i stedet for at pege på bankerne.

Sådan lyder det fra næstformand i Finansforbundet Michael Budolfsen i et indlæg på Facebook.

"Forsikring & Pension har sat turbo på deres lidt desperate forsøg på at undgå den mulige ekstraskat på overskud i finanssektoren og langer reelt set ud efter den øvrige del af sektoren. Læs: bankerne," indleder han indlægget.

Hans henvisning går på, at lobbyforeningen til flere medier, inklusiv FinansWatch, har argumenteret for, at forsikrings- og pensionsselskaberne ikke skal bidrage til særskatten. Det skyldes blandt andet, at selskaberne her ikke modtog hjælp efter finanskrisen, hvilket har været et af regeringens argumenter, når den har peget på finanssektoren som finansieringskilde.

"Det, der rammer mine medlemmer rigtig hårdt, er, at den argumentation, man har for særskatten, er, at det er nogle virksomheder, som skylder et samfundsbidrag, fordi de har "svigtet" og nu skal betale det, de skylder," som Kent Damsgaard sagde til FinansWatch torsdag.

Men den argumentation giver Michael Budolfsen dog ikke meget for:

"Hvorom alt er, er det tåkrummende pinligt som sektoraktør at se, hvordan man på brancheside forsøger med mange midler at tørre en skidt ide om finansiering af på sine kolleger i branchen. Det er uklædeligt og destruktivt," skriver han og tilføjer:

"Jeg synes, Forsikring & Pension skulle anerkende, at deres medlemmer er en del af finanssektoren og arbejde sammen med Finans Danmark for at fortælle, at en skat på finanssektoren er en dårlig ide for hele Danmark... De fleste af os står nu engang stærkere, når vi søger fællesskaber. Det gælder også finanssektoren."

Læs tidligere artikler på FinansWatch med Kent Damsgaard, der er ny adm. direktør i Forsikring & Pension nedenfor:

Finanslobby satser på at "misforstået" særskat kun rammer banker

Danskerne er splittede om særskat til pensions- og forsikringsselskaber

Ny F&P-direktør vil stoppe læk fra bestyrelsesmøder

Ny F&P-direktør: Vi skal være bedre til at fortælle de gode historier

Branchen vil være med til at definere løsning på pensionsselskabernes SUL-problem

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere