FinansWatch

Opsigtsvækkende Danske Bank-analyse med opfordring til Jyske Bank: Sælg realkreditten, køb Spar Nord og bliv største Totalkredit-partner

Hvis Jyske Bank skal vende den dårlige aktieudvikling, bør banken sælge sit realkreditben, Jyske Realkredit, til et pensionsselskab og selv hoppe ombord i det Totalkredit, man forlod for år tilbage, foreslår Danske Bank-analytiker i en ny analyse. Den frigivne kapital kan bruges til at købe to konkurrenter, heriblandt Spar Nord.

Foto: Jyske Bank/PR

Danske Bank's analytiker, Asbjørn Mørk, giver i en ny analyse Jyske Bank råd til, hvordan banken får vendt den dårlige aktieudvikling, som betyder, at investorerne kun mener, at banken er cirka 40 pct. værd af den bogførte egenkapital.

Han opfordrer således til, at Jyske Bank sælger sit realkreditben, Jyske Realkredit, for 80 pct. af den bogførte værdi til et pensionsselskab, som kan køre det som afløb og dermed ikke tage nye kunder ind. Jyske Bank skulle selv hoppe over i Totalkredit, som er Nykredits realkreditselskab til formidling af boliglån via en lang række partnerbanker.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs