FinansWatch

Fed-direktør: Ser afmatning i økonomisk aktivitet fortsætte

Nedgangen i den økonomiske aktivitet vil sandsynligvis fortsætte, idet flere og flere stater indfører restriktioner for at inddæmme coronavirusset.

Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS / X90051

Nedgangen i den økonomiske aktivitet vil sandsynligvis fortsætte, idet flere og flere stater indfører restriktioner for at inddæmme coronavirusset.

Og fremdriften mod fuld beskæftigelse kan forsvinde, hvis forbrugerne forbliver forsigtige

Det siger chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Boston, Eric Rosengren, onsdag på et webinar ifølge Reuters.

Forbruget vil formentlig forblive lavt i forhold til tidligere, da folk undgår aktiviteter med meget social interaktion af sundhedsmæssige grunde, uddyber direktøren.

"Prognosen for den amerikanske økonomi i efteråret er meget usikker, men min vurdering er, at den seneste nedgang i den økonomisk aktivitet, som vi har set i nøgletallene, formentlig fortsætte," siger Eric Rosengreen.

Fed-direktøren uddyber, at de dele af USA, som lukkede ned for samfundet tidligt i krisen, nu kan nyde godt af en bedre helbredssituation og et øget privatforbrug.

Og i de stater, som løftede restriktionerne for tidligt, har man set et kortvarigt opsving i den økonomiske aktivitet, som hurtigt fortog sig, da smittetallet begyndte at stige.

"Staternes begrænsede eller inkonsekvente forsøg på at styre virusset sætter ikke kun borgerne i risiko for alvorlig sygdom og død. De vil formentlig også forlænge den økonomiske nedtur," siger Rosengren ifølge Reuters.

Angående centralbankens såkaldte "Main Street Lending Program", hvor små og mellemstore virksomheder kan låne sig til økonomisk støtte under coronakrisen, siger Rosengren, at selv om tilslutningen til programmet foreløbig har været lav, så har det ikke nødvendigvis spillet fallit.

Det skyldes, at tilslutningen til et låneprogram kan forventes at være mindre end til programmer som "Paycheck Protection Program", hvor støtten til virksomheder gives som tilskud frem for lån.

Eric Rosengren vurderer, at flere virksomheder kan gøre brug af programmet til efteråret, hvis den økonomiske situation forværres.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere