FinansWatch

Danskerne har øget corona-lån med 128 millioner over sommer

En cheføkonom sætter nu spørgsmålstegn ved effekten af at udbetale indefrosne feriepenge, efter at de private corona-lån er steget over sommeren.

Foto: Jens Dresling

Fra 25. juni og frem til 31. juli steg mængden af corona-lån og kreditter til erhvervslivet fra 97,6 mia. kr. til 100 mia. kr., mens de private lån øgedes med 128 mio. kr. til 350 mio. kr. sammenlignet med tiden før skolernes sommerferie. En stor del af de private lån er feriepengelån.

Det viser en udlånsundersøgelse baseret på tal fra fem danske banker, som Dagbladet Børsen omtaler tirsdag.

Helge J. Pedersen, der er cheføkonom hos Nordea, mener, at det relativt lave antal private lån samt det forhold, at forbruget er på vej op igen, gør, at den kommende udbetaling af indefrosne feriepenge ikke kommer til at gøre markant forskel på den danske økonomi.

"Det, der har været begrænsningen, har ikke været, at danskerne i ikke har haft penge, men at de ikke har kunnet bruge dem. Nu ser vi, at forbrugsmulighederne er kommet tilbage, og så er danskerne ude og bruge penge igen, selv om de ikke har fået feriepengene udbetalt endnu eller lånt på forskud," siger han til Børsen.

Nykredit kommer gennem første halvår bedre end ventet og opjusterer

Snusfornuft har gjort færre danskere til dårlige betalere

Moody's: Disse lån vil føre til tab i bankerne

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere