FinansWatch

Banknordik opjusterer forventningerne til 2020

Banknordik opjusterer forventningerne til overskuddet efter skat.

Foto: PR/Banknordik

Den færøske bank Banknordik, der også er aktiv på det danske marked, opjusterer forventningerne til overskuddet efter skat til 80-120 mio. kr. i 2020.

Det oplyser banken torsdag eftermiddag.

"Henset til at Covid-19 situationen hidtil har haft en mere begrænset effekt på udviklingen i koncernens finansielle resultater end forventet, har banken nu foretaget en fornyet gennemgang af koncernens finansielle forventninger til 2020 og anslår, at resultatet efter skat vil være i intervallet 80-120 mio. kr. Opjusteringen relaterer sig til primært til tilbageførsler af nedskrivninger," skriver banken i meddelelsen.

Tidligere - nærmere præcist den 24. juni - ventede banken et resultat efter skat for året på 50-90 mio. kr.

Det er dermed anden gang på mindre end en måned, at Banknordik skruer op for forventningerne til indeværende år. Før den 24. juni regnede banken nemlig med at ramme 30-80 mio. kr. på posten.

Der er dog stadig et stykke vej til de oprindelige forventninger, der lød på et overskud efter skat på 100-150 mio. kr. i 2020.

"På baggrund af situationen omkring Covid-19 og den deraf afledte uvished, foretog banken den 27. april 2020 en revurdering af de finansielle forventninger til året og nedjusterede det estimerede nettoresultat til 30-80 mio. kr. grundet en forventning om højere nedskrivninger på udlån, tab på bankens egenbeholdning og øgede udgifter til skadesudbetalinger på rejseforsikringer," oplyser banken.

Banknordik ser dog fortsat usikkerhed i forbindelse med langtidseffekterne af Covid-19 situationen. Derfor vil banken reservere yderligere 10 mio. kr. til nedskrivninger relateret hertil, så der nu samlet er sat 35 mio. kr. til side.

Bankens regnskab for andet kvartal offentliggøres den 4. august 2020.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs