FinansWatch

Goldman Sachs-aktie går i vejret efter bedre end ventede tal

Aktiemarkedet tager godt imod kvartalsregnskabet fra investeringsbanken Goldman Sachs.

Foto: Lucas Jackson/Reuters/Ritzau Scanpix

Den store amerikanske investeringsbank Goldman Sachs havde i andet kvartal end bedre end ventet indtjening.

Det fremgår af bankens regnskab for andet kvartal af 2020, der er offentliggjort onsdag og får bankens aktie til at stige stort.

Indtægterne fra handel med rentepapirer, valuta og råvarer (FICC) endte på 4,24 mia. dollar mod analytikernes forventninger på 2,64 mia. dollar.

Samlet landede nettoindtjeningen på 13,30 mia. dollar. Det er hele 41 pct. bedre end samme periode 2019, og også bedre end de 9,71 mia. dollar, der var ventet af analytikerne.

Indtjeningen per aktie overgik også estimaterne, da den endte på 6,26 dollar mod konsensus på 3,95 dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet en indtjening per aktie i spændet 1,34 til 7,01 dollar.

"Turbulensen vi har set i de forrige måneder, gør kun vores engagement til den strategi vi lagde frem til vores investorer tidligere på året stærkere," siger bankens administrerende direktør, David M. Solomon, i en kommentar til regnskabet.

Investorerne tager godt imod regnskabet og sender aktien op med 3,9 pct. til 222,37 dollar kort efter markedsåbning i USA.

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere