FinansWatch

Professorer: Banker bør sænke indlånsgrænsen for negative renter

Flere danskere bør betale for at have penge stående i banken, mener to CBS-professorer, skriver Finans.

Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Bankerne bør sænke beløbet for indlån, hvor bankerne opkræver negative renter, mener to professorer, skriver Finans.

Ifølge Michael Møller, der er professor på CBS, har bankerne været for langsomme til at sænke grænserne, hvilket er skidt for samfundet, mener han, og han bliver bakket op af kollegaen Jesper Rangvid.

"Det er godt, hvis bankerne i højere grad sender omkostningen ved negative renter videre til kunderne. Og jeg mener ikke, at den nuværende grænse er den rigtige. Jeg taler om et tal, der er nede på 200.000 kr., måske ligefrem 100.000 kr. eller lavere," siger Jesper Rangvid, professor på CBS, til Finans.

Hvis grænsen sænkes til 100.000 kr., vil 1,5 mio. danskere skulle begynde at betale negative renter, og en samlet formue på 640 mia. kr. vil blive ramt.

Negative renter vil gøre 2020 skelsættende 

I gennemsnit har hver dansker over 200.000 kr. placeret som indlån i banken 

Mere fra FinansWatch

Nyt forsikringsselskab er landet på garantifondens bord: Flere parametre letter sagen

Gefion Insurance bliver det femte forsikringsselskab, der kommer under Garantifonden for Skadeforsikringsselskabers behandling på godt fire år. Både Folketinget og Finanstilsynet har dog gjort den nytilkomne sag noget lettere at håndtere end de foregående danske forsikringskonkurser, ligesom det økonomiske omfang af sagen er noget mindre, fortæller direktør Torben Garne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs