FinansWatch

Wells Fargo vil reducere udbyttet efter stresstest

Den amerikanske storbank vil skrue ned for udbyttet efter melding fra amerikansk centralbank.

Foto: Lucas Jackson/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske storbank Wells Fargo planlægger at reducere sine udbyttebetalinger, efter at USA's centralbank, Federal Reserve, i sidste uge valgte at sætte begrænsninger på, hvor mange penge de amerikanske banker må sende tilbage til aktionærerne.

Det skriver Bloomberg News.

"Der er stadig stor usikkerhed omkring vejen for den økonomiske genopretning, og selv om det er svært helt præcist at forudsige den ultimative konsekvens for vores kreditportefølje, så har vores økonomiske antagelser ændret sig betydeligt siden sidste kvartal," udtaler topchef Charles Scharf i en meddelelse.

Wells Fargo vil den 14. juli annoncere, hvor meget udbyttet sænkes fra de 51 cent per aktie, som gælder for andet kvartal. Analytikerne regner dog med, at det vil blive sat ned til 35 cent, skriver Bloomberg News.

Federal Reserve udstedte torsdag et påbud til de kommercielle banker i sin stresstest om, at de ikke må øge deres kvartalsudbytter, og at de fortsat skal suspendere deres aktietilbagekøb. De to vilkår gælder både for det igangværende andet kvartal og for tredje kvartal, mens centralbanken også forbeholdt sig retten til at forlænge dem.

Bagefter pegede analytikerne på, at det især ville ramme Wells Fargo, fordi det maksimale udbytte beregnes på de seneste kvartalsresultater, og her oplevede Wells Fargo med base i San Francisco et indtjeningsfald i årets første tre måneder på 89 pct., da store juridiske udgifter ramte bundlinjen.

"Dette rammer kun Wells Fargo. Et skåret udbytte hos Wells Fargo vil ikke være en uventet udvikling," kommenterede analytiker John Heagerty fra finanshuset Atlantic Equities i et notat fredag.

Investeringsbanken Morgan Stanley fremhævede tidligere mandag i en analyse også, at netop Wells Fargo er en af de banker i USA med størst eksponering mod lån til erhvervslivet i de fem stater i det amerikanske Sun Belt - Florida, Californien, Texas, Georgia og Arizona - hvor der konstateres store stigninger i coronasmitten, og hvor de lokale guvernører nu ruller genåbningsplanerne tilbage.

Wells Fargo har ifølge Morgan Stanley udlån på 467 mia. dollar i de fem stater. Udlån, som kan komme under pres, hvis erhvervslivet tvinges til nye nedlukninger.

De øvrige storbanker i USA - JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley og Goldman Sachs - har alle siden torsdag meldt ud, at de fastholder deres udbytteniveauer.

Aktien i Wells Fargo faldt i mandagens eftermarked i USA med 0,7 pct. - efter et plus på 1,4 pct. i den ordinære handel.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere