FinansWatch

Sparekassen Sjælland-Fyn indfører negative renter

Fra 1. juli indfører Sparekassen Sjælland-Fyn negativ rente på 0,6 pct. for alle dens privatkunder.

Foto: PRESSEBILLEDE

Sparekassen Sjælland-Fyns kunder skal nu til at betale for at have penge stående i banken. Det skriver Dagbladet Roskilde.

Hidtil har sparekassen kun indført negative renter for en mindre gruppe af kunder, der havde deres Nemkonto og andre hovedaktiviteter placeret i andre banker.

Men fra 1. juli indfører banken negativ rente på 0,6 pct. for alle dens privatkunder, så også kunder, der har Sparekassen som deres primære pengeinstitut, bliver berørt, oplyser Sparekassen.

"Hidtil har vi kunnet friholde vores privatkunder, hvis de havde en NemKonto hos os, for negative renter. Vi har i lang tid betalt negative renter i Nationalbanken. Derfor er vi nødt til nu at bede vores kunder betale en rente på 0,6 procent, ligesom vi selv gør i Nationalbanken," siger Lars Petterson, adm. direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn.

Langt de fleste af bankens over 150.000 privatkunder kommer dog ifølge Lars Petterson ikke til at mærke ret meget til de negative renter.

Alle kunder, der har deres primære Nemkonto i Sparekassen, får i udgangspunktet én konto, der bliver friholdt for de negative renter, hvis man har mindre end 250.000 kr. indestående.

"Det betyder, at hvis man er et ægtepar, kan man have op til 500.000 kr. stående, uden der kommer negative renter på. Umiddelbart vil jeg skyde på, at over 90 pct. af vores kunder har mindre end 500.000 kr. stående. Så det er et mindretal, der bliver berørt af det her," siger Lars Petterson.

Banken har på forhånd udpeget en såkaldt FRI-konto ud fra, hvilken konto der står flest penge på. Men kunderne kan selv vælge, hvilken konto, der skal slippe for renter.

Også enkelte andre konti er undtaget, eksempelvis flere pensionskonti og virksomhedskonti samt børne- og børnebørnsopsparinger.

For Sparekassens erhvervskunder er de nye tiltag faktisk godt nyt.

De har nemlig betalt 0,75 pct. i negativ rente, siden banken for nogle måneder siden fulgte i sporet på resten af landets banker og varslede negative renter på indlån.

Men fra 1. juli skal de også betale 0,6 pct. i negativ rente for indlån.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Dagbladet Roskilde.).

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere