FinansWatch

Handelsbanken tilbyder ansatte i Sverige gratis coronatest – og undersøger lignende muligheder i Danmark

Handelsbanken i Sverige vil tilbyde alle ansatte at blive testet for antistoffer mod covid-19. Banken drøfter, om ansatte i Danmark skal have samme mulighed.

Foto: PR/Handelsbanken

Med start i næste uge vil Handelsbanken begynde at tilbyde ansatte i Sverige en gratis coronatest, der skal vise omfanget af antistoffer i blodet. Det skriver FinansWatch i Norge med henvisning til en historie af Dagens Nyheter.

"Vi begynder med testningen på mandag og begynder i Stockholm, hvor smittespredningen har været størst," siger koncernpersonalechef Magnus Ericson til Dagens Nyheter.

Formålet med testningen er dels, at personalet skal føle sig tryg, dels at banken ønsker at bidrage til kortlægningen af coronasmitten. Banken skal dog først finde en leverandør af sikre tests, inden testningen bliver udrullet i resten af Sverige.

"Vi tager det gradvis ud fra anbefalingerne fra Folkhälsomyndigheten (den svenske pendent til Sunhedsstyrelsen, red.) og tilsvarende myndigheder i andre lande," siger Magnus Ericson til Dagens Nyheter.

Handelsbanken i Danmark oplyser til FinansWatch, at man ligeledes drøfter muligheden i Danmark, men at antistoftest er mere relevant i Sverige, hvor smittetrykket er væsentligt højere end herhjemme.

"Vi er i første omgang ved at undersøge, hvilke muligheder vi har for at tilbyde vores medarbejdere noget lignende i Danmark, og hvordan vi kan skaffe troværdige tests," skriver Me Sophie Christensen, kommunikationschef for Handelsbanken Danmark, i en mail til FinansWatch.

Heller ikke i Norge ligger antistoftest lige for. Det oplyser banken til FinansWatchs norske søstermedie.

"I Sverige er corona-situationen en anden end i Norge, og i Norge oplever vi ikke, at det er behov for at tilbyde sådanne tests til medarbejderne," skriver Lars N. Sæthre, kommunikationsdirektør i Handelsbanken Norge.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere