FinansWatch

Nu betaler danskerne mere i bidragssatser end i renter

Siden marts har danskernes rentebetalinger ligget under, hvad der bliver betalt i bidragssatser, viser en ny analyse fra Nationalbanken.

Foto: Emma Sejersen

Den gennemsnitlige rente, som danskerne betaler på deres realkreditlån, er nu helt nede på 0,80 pct. Dermed er den gennemsnitlige rentebetaling faldet til under den gennemsnitlige bidragssats, der i april lød på 0,81 pct.

Det viser en analyse fra Nationalbanken.

Samlet betalte danskerne i april rente- og bidragsbetalinger på realkreditlån for 2,27 mia. kr. Heraf udgjorde bidragsbetalingerne 1,14 mia. kr., mens rentebetalingen løb op i 1,13 mia. kr.

Det er en markant ændring i forhold til 2014, hvor danskerne samlet betalte under 1 mia. kr. i bidragssatser, men tæt på 2,5 mia. kr. i rentebetalinger.

Siden 2014 har danskerne oplevet, at de gennemsnitlige renteudgifter til boliglån er mere end halveret. Det til trods for at danskerne samlet set har øget realkreditlånet med 260 mia. kr., og andelen af lån med fast rente er steget markant.

"Lån med både fast rente og afdrag udgør nu mere end en tredjedel af danskernes samlede realkreditlån - senest opgjort til 1581 mia. kr. Fast rente og afdrag er dermed den af de fire overordnede låntyper, som fylder mest. Trods en betydelig reduktion er knap en tredjedel af realkreditlånene dog stadig lån med variabel rente uden afdrag," skriver Nationalbanken.

Anders Dam om bidragssatser: "Alt, jeg siger, er politisk korrekt"

Realkreditkunder er et uhyre trofast folkefærd

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere