FinansWatch

Coronakrise har sat fokus på fordele ved hjemmearbejde – men finansvirksomheder ser også dilemmaer

På trods af nedlukning og arbejde fra hjemmekontorer har effektiviteten og trivslen været høj blandt ansatte i finanssektoren, viser undersøgelser. Det får virksomheder til at spå om mere hjemmearbejde og fleksible arbejdstider i fremtiden, men en bekendtgørelse kan spænde ben for netop den mulighed. Samtidig kan der komme udfordringer med holdånden.

Codans topchef, Christian Baltzer, peger på, at der en række udfordringer, der skal løses, hvis medarbejdere ønsker at arbejde mere hjemme fremover. Foto: PR/Codan

Samfundets nedlukning og stribevis af nye hjemmekontorer har kastet positive ting af sig for både finansvirksomheder og medarbejdere. Undersøgelser peger nemlig på, medarbejdere har kunnet levere tilfredsstillende resultater på trods af hjemmearbejde, og hos banksektoren har man oplevet, at antallet af stressramte er blevet halveret under coronakrisen.

De positive erfaringer gør, at knap hver tredje virksomhed i finanssektoren vil øge muligheden for hjemmearbejde, viser en undersøgelse. Men en gammel bekendtgørelse fra Arbejdstilsynet stiller krav til virksomhederne og udfordrer muligheden for at skrue op for hjemmearbejdet.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere