FinansWatch

Svensk storbank lander milliardunderskud

Storbanken fik et lidt mindre underskud end forventet af analytikerkorpset i første kvartal.

Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Den svenske storbank Swedbank landede et underskud i første kvartal på 1,69 mia. svenske kr. mod ventet 1,82 mia. svenske kr. ifølge estimater fra Bloomberg.

De samlede indtægter faldt 10 pct. fra første kvartal sidste år, mens de samlede nettorenteindtægter endte på 6,69 mia. svenske kr. mod ventet 6,49 mia. svenske kr.

Også gebyrer og provisioner blev bedre end ventet, da de kom ind på 3,22 mia. svenske kr. mod ventet 3,18 mia. svenske kr.

En af de poster, der har ædt sig ind i Swedbanks regnskab, er de 2,2 mia. svenske kr., banken har måtte sætte til side til nedskrivninger på udlån på grund af corona-pandemien og en stærk eksponering i forhold til oliebranchen.

Banken melder yderligere, at de igangværende hvidvaskundersøgelser, som Swedbank er underlagt, kommer til at blive 1 mia. kr. dyrere end ventet for banken.

Der vil ifølge Bloomberg News ikke foreløbigt blive udbetalt udbytte til aktionærer, da Swedbank onsdag meddelte, at banken vil udskyde diskussioner om udbytte indtil "konsekvenserne ved covid-19 pandemien er tydeligere".

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere