FinansWatch

Fynsk rigmand bag aktiesalg i Lollands Bank

Den fynske rigmand og bankaktionær - Heine Delbing - har solgt en aktiepost i Lollands Bank til Sparekassen Sjælland-Fyn, som løbende køber op i aktien. Han gør det for at gå kontant under coronakrisen.

Heine Delbing ved generalforsamling i Totalbanken Foto: Anne Louise Houmann

Det er bl.a. den fynske rigmand og bankaktionær Heine Delbing, som har hjulpet Sparekassen Sjælland-Fyn med at øge ejerandelen i den lille lokalbank Lollands Bank.

Til FinansWatch bekræfter han, at han har solgt sin aktiepost i Lollands Bank på 3 pct. til Sparekassen Sjælland-Fyn.

"Der er krise overalt. Aktierne falder helt vildt. Så jeg ville bare gerne have nogle kontanter, sådan at hvis krisen fortsætter, så har jeg noget at leve for. Der er rigtig mange, der går kontant lige nu," siger Heine Delbing til FinansWatch.

Fik et tip

Lollands Bank har i mange år levet en stille tilværelse som lokalbank. For halvandet år siden forsøgte en gruppe aktionærer dog at tage initiativ til indledende øvelser til en salgsproces. Også her var Heine Delbing med. Det forslag blev dog stemt ned.

I starten af februar annoncerede Sparekassen Sjælland Fyn dog sit første opkøb i banken, hvor man fik en aktiepost på lige under 10 pct. af Lollands Bank. Opkøbet satte gang i handlen af bankens aktier, og aktiekursen steg, og det samme var tilfældet, da Sparekassen Sjælland-Fyn i fredags købte endnu en portion og passerede 10 pct. ejerskab.

Mandag i denne uge blev det så yderligere udbygget, og Sparekassen Sjælland Fyn passerede 15 pct. af ejerskabet.

Heine Delbing uddyber processen, der ligger forud for salget af aktierne i Lollands Bank.

"Jeg fik et tip om, at Lars Petersson, direktør for Sparekassen Sjælland-Fyn, var klar til at købe. Jeg skrev til ham, at jeg har 30.000 aktier, og hvis han ville i dialog med mig, så kunne han bare ringe. Så skrev han mig en mail med et tilbud, som jeg tog imod."

Hvilken kurs handlede I til?

"340."

"Det kan godt være, at aktien er steget lidt siden, og at han køber op. Men da han gav buddet, var det lidt over markedskurs," siger Heine Delbing.

"Om hvad Lars Petersson vil, ved jeg ikke mere, end der står i medierne. Indtil videre tager han det som en god investering. Han vil ikke gå ind ad bagvejen."

Efter en stigning i dag og de seneste par dage handles Lollands Bank tirsdag eftermiddag i kurs 356.

Svær proces

FinansWatch har forsøgt at få et interview med Lars Petersson, men han har ikke yderligere udtalelser, end han allerede har givet. Beskeden er, at man ikke ønsker en fusion. I stedet er der tale om en god finansiel investering på et markedsområde, hvor man selv havde kigget på at etablere sig.

Skulle man forsøge at gennemtvinge en fusion, er der dog udsigt til en hård proces. I hvert fald er bestyrelsen i Lollands Banks afvisende, og det budskab blev senest mandag eftermiddag gentaget overfor FinansWatch. Lollands Bank ønsker at være en selvstændig bank, fortalte bestyrelsesformand Preben Pedersen.

Heine Delbing siger, at han også har solgt ud af sine aktier i Skjern Bank, mens han indtil videre har holdt fast i sin position i Totalbanken, hvor han ejer cirka 15 pct. af aktierne.

Ser du den nuværende krise blive lige så slem som finanskrisen?

"Jeg vil ikke kalde det en finanskrise. Det er en samfundskrise, som er meget dyr for samfundsøkonomien og erhvervslivet."

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere