Barclays-direktørs forbindelse til Epstein undersøges af tilsyn

Den britiske storbank Barclays' administrerende direktør er genstand for en undersøgelse hos det britiske finanstilsyn, FCA.
CEO Jes Staley, Barclays | Foto: Peter Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix
CEO Jes Staley, Barclays | Foto: Peter Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Mere præcist er det topchefen Jes Staleys forhold til den afdøde finansmand Jeffrey Epstein, der er lige nu undersøges af tilsynet, der også ser nærmere på Staleys beskrivelse af forholdet over for myndighederne.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til oplysninger fra storbanken, der er offentliggjort i forbindelse med regnskabet for fjerde kvartal torsdag morgen.

Epstein stod før sin død over for en række yderst alvorlige anklager. Han var mistænkt for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger og risikerede op til 45 års fængsel.

Barclays-topchefen, Jes Staley, udtaler torsdag ifølge Bloomberg News, at det er velkendt i pressen, at han havde et længerevarende professionelt forhold til Epstein.

Direktøren fortæller desuden, at han har været meget transparent over for banken om det forhold, og han er villig til at diskutere det.

Ifølge The Guardian oplyser Barclays-direktøren, at den professionelle relation blev indledt i 2000, da Jes Staley stod i spidsen for privatbanken hos JPMorgan.

Barclays oplyser desuden, at banken har gennemført en intern undersøgelse.

Den giver ifølge banken ikke anledning til bekymringer hos bestyrelsen, der også oplyser, at den vil samarbejde med myndighederne i forbindelse med undersøgelsen.

Storbankens bestyrelse oplyser også torsdag, at den fortsat har fuld tillid til direktøren, og samtidig anbefaler den enstemmigt at bakke op om ham på næste generalforsamling.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også