FinansWatch

Ny dansk rente har fået gang i omsætningen

Arbejdet med at skabe en helt ny dansk referencerente, der mere effektivt kan måle temperaturen på pengemarkedet, er i fuld gang. Den underliggende omsætning på det ellers lidt sløve danske pengemarked er stigende. Men endnu ved Finans Danmark ikke helt, hvad renten skal bruges til på sigt.

Foto: Lærke Posselt/Ritzau Scanpix

Efter den store skandale med aftalte noteringer af Libor-renten på pengemarkedet i London i 2012 har bankvæsner verden over arbejdet med at skabe en mere troværdig referencerente for interbankmarkedet.

I Danmark blev Cibor-systemet pure frikendt efter en undersøgelse af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i 2012. Men tilskyndet af den globale tilsynsorganisation Financial Stability Board samt en række centralbanker er Danmark langt frem med lanceringen af den nye reference kaldet DESTR, der i daglig tale har fået den mere mundrette udtale "dester".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Blackrock udpeger Christian Hyldahls efterfølger i Norden

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock har i Elisabeth Sterner fundet en afløser på posten som country manager for Norden efter at danske Christian Hyldahl er rykket op i hierarkiet som chef for Blackrocks europæiske forretning.

Tyskland vinder armlægning om ny ESMA-chef

EU's medlemslande er efter lang tids stridigheder blevet enige om, hvem de gerne vil pege på som ny chef for det magtfulde markedstilsyn ESMA. Nu udestår en enkelt godkendelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs