FinansWatch

Middelfart Sparekasse leverer bedste årsresultat nogensinde

Middelfart Sparekasse får hjælp af både konverteringer af boliglån og salg af Sparinvest til at levere et samlet overskud for 2019 på 171,2 mio. kr. Adm. direktør Martin Baltser er svært tilfreds med resultatet.

Foto: PR/Middelfart Sparekasse

En hjælpende hånd på fra konverteringer af boliglån og en indtjening for salget af aktier i Sparinvest giver Middelfart Sparekasse det ekstra skub til, at årsresultatet for 2019 kan kaldes rekord.

I alt leverer Middelfart Sparekasse et resultat før skat på 171,2 mio. kr. I 2018 landede samme post på 106,6 mio. kr. Det viser en pressemeddelelse, Middelfart Sparekasse har lavet på baggrund af årets resultatopgørelse og balancetal. Det fulde regnskab bliver først offentliggjort om en måned.

"Vores budget var at levere et resultat på mellem 100 og 120 mio. kr. Det ville vi have kaldt tilfredsstillende. og det er også her, vi ville have ligget uden salg af Sparinvest og ekstraindtægterne fra låneomlægninger," siger adm. direktør i Middelfart Sparekasse, Martin Baltser.

Fald i renteindtægter

Samlet set har Middelfart Sparekasse netto rente- og gebyrindtægter for godt 550 mio. kr. En stigning på 44 mio. kr. i forhold til sidste år, som hovedsageligt skyldes årets særlige indtægter.

Posten netto renteindtægter falder nemlig med godt 12 mio. kr. til 260 mio. kr. i 2019. Til gengæld er gebyr- og provisionsindtægter steget med godt 50 mio. kr. til 290 mio. kr.

”Man får nogle gange oplevelse af at, det hele står og falder med indtægterne fra boligomlægninger. For os betyder det en ekstra indtægt på 10-15 mio. kr., så det er godt at tage med, men heller ikke større," siger Martin Baltser.

Han bemærker, at det gode resultat falder på et godt tidspunkt, da 2020 byder på ekstra krav om polstring til både kapitalbuffer og den kontracykliske buffer.

Sparekassens kapitalprocent er vokset fra 16 til 18,4 på ét år. Solvensbehovet lyder på 9,4 og egenkapitalen nærmer sig 1,4 mia. kr.

"Jeg ser, at Middelfart Sparekasse fortsat har en god kreditbog, og jeg forventer pæn tilgang af kunder på måske 5000," siger Martin Baltser om forventningerne til 2020.

Hurtigtvoksende sparekasse rykker op i ny liga og opruster

To trends hitter som julegaver til ansatte i finanssektoren

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere