FinansWatch

Danske finansfolk påvirkes af coronavirus: Saxo Bank stopper al rejseaktivitet til Kina

Coronavirussens fortsatte spredning får nu konsekvenser for danske finansansatte. Saxo Bank aflyser fremover alle forretningsrejser til både Hongkong og Shanghai. Nordea og Danske Bank forholder sig foreløbigt afventende. Medarbejdere fra Saxo, der kommer hjem fra Kina og Hongkong, skal samtidig blive hjemme.

Foto: Damir Sagolj/Reuters/Ritzau Scanpix

Saxo Bank er den finansvirksomhed i Danmark, der er stærkest repræsenteret i Asien med kontorer i både Shanghai, Singapore, Hongkong og Tokyo. I Shanghai har Saxo Bank 20 medarbejdere samt 15 i Hongkong.

Derfor har banken tirsdag formiddag opdateret retningslinjerne for de ansatte som en direkte konsekvens af coronavirussens fortsatte spredning fra storbyen Wuhan, der ligger godt 800 km fra Shanghai.

"Medarbejdere skal arbejde hjemmefra i 14 dage, hvis de kommer hjem fra rejser til Kina og Hong Kong, ligesom vi fremadrettet stopper alle forretningsrejser til disse destinationer," skriver presseafdelingen i Saxo Bank til FinansWatch.

"Derudover opfordrer vi på et mere generelt plan til, at alle medarbejdere, der har rejst i Asien, er ekstra opmærksomme på eventuelle symptomer. Da vi har kontorer flere steder i Asien, monitorer vi naturligvis situationen meget nøje og følger myndighedernes anvisninger," lyder det fra Saxo Bank.

Danske Bank har endnu ikke taget ekstraordinære forholdsregler for deres Kina-kontor. Situationen er rent praktisk mindre akut i forhold til bemandingen, da Kina i disse dage fejrer nytår, hvor kineserne har fri.

Mathias Severin Boyer, chef for Danske Banks kinesiske kontor, der ligger i hovedstaden Beijing, har sendt følgende kommentar til FinansWatch.

”Banken følger situationen meget tæt, og den udvikler sig fra dag til dag lige i øjeblikket. Vi får løbende instrukser fra de kinesiske myndigheder om, hvordan vi skal forholde os – og der er ingen tvivl om, at kineserne tager det meget seriøst,” skriver Mathias Severin Boyer.

Danske Bank har fem ansatte i Beijing, og Mathias Severin Boyer er eneste dansker.

Nordea henviser også til, at kontorerne i Shanghai og Singapore i forvejen er underbemandede på grund af nytåret. FinansWatch arbejder på at få en kommentar fra den nordiske storbank.

 

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere