FinansWatch

Deutsche Bank undersøger betalinger til saudisk kongelig rådgiver

Ansatte i den tyske storbank skulle ifølge intern undersøgelse have bestukket saudisk kongelig rådgiver med millioner.

Foto: Simon Dawson/Reuters/Ritzau Scanpix

To tidligere medarbejdere i Deutsche Bank har bestukket og betalt 1,1 mio. dollar til en saudisk kongelig rådgiver med målet om at beholde ham som kunde i bankens kapitalforvaltningsafdeling.

Det viser en intern undersøgelse i banken ifølge Financial Times.

Betalingerne er angiveligt blevet gennemført i 2011 og 2012 og er gået til den kongeliges finansrådgivers familie.

Derudover blev finansrådgiverens datter inviteret på et luksuriøst schweizisk skiresort, mens hans niece blev tilbudt en praktikplads i bankens juridiske afdeling i London.

Ifølge undersøgelsen, som går under navnet "Project Dastan", skulle udbetalingerne være arrangeret for at holde på den velhavende kunde, som tilføjede banken en værdi på hele 500 mio. euro.

Det fremgår ifølge Financial Times af en intern mail, at den ene medarbejder mente, at pengene ville kunne overtale kunden til at smide flere penge i banken.

Som følge af undersøgelsen har banken anmeldt to medarbejdere til anklagemyndigheder i Frankfurt for bestikkelse og afskediget seks medarbejdere.

"Få individer stod bag denne handling - en handling, som ikke er i overensstemmelse med bankens politik. Vi opsnappede det, anmeldte det, håndterede de anklagede på en hensigtsmæssig måde og lavede forbedringer for at undgå, at noget lignende sker igen," forklarer Deutsche Bank til Financial Times.

Bankens kapitalforvaltningsafdeling har siden 2015 stoppet samarbejdet med mere end 4000 tvivlsomme kunder og trukket sig ud af omkring 60 højrisiko lande, skriver avisen.

 

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs