FinansWatch

ECB fastholder renten og obligationsopkøbsprogrammet

Den Europæiske Centralbank rykker ikke ved renten og obligationsopkøbsprogrammet.

Foto: Daniel Roland/AFP/Ritzau Scanpix

Den Europæiske Centralbank, ECB, fastholder både renten og obligationsopkøbsprogrammet på det nuværende niveau.

Det fremgår af en meddelelse i forlængelse af torsdagens rentemøde i centralbanken.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News også på forhånd forventet, at ECB ville fastholde renten på historisk lave minus 0,50 pct.

Efter rentemødet bekræfter centralbanken, at den pengepolitiske komité forventer, at renten vil blive fastholdt på det nuværende niveau eller blive lavere, indtil der er "solide tegn" på, at inflationen nærmer sig ECB's målsætning på "under, men tæt på" 2 pct.

Obligationsprogrammet på 20 mia. euro om måneden fastholdes også, og ifølge centralbanken vil programmet fortsætte, så længe det er nødvendigt for at understrege effekten af det nuværende renteniveau.

Centralbanken venter først at afslutte programmet, kort før den igen begynder at løfte renterne.

Den Europæiske Centralbank afholder torsdag klokken 14.30 dansk tid et pressemøde i forlængelse af rentemeddelelsen.

En time efter har ECB desuden planer om at udsende en pressemeddelelse, hvor centralbanken vil præsentere nyt om lanceringen af den strategiske gennemgang, som Christine Lagarde, der satte sig i chefstolen i november sidste år, tidligere har annonceret.

Den pengepolitiske komité er nemlig blevet enig om at sætte den i gang, og det er den første strategiske gennemgang af centralbankens pengepolitik siden 2003, skriver Bloomberg News.

I meddelelsen, der offentliggøres 15.30 dansk tid, vil centralbanken blandt andet fortælle mere om omfanget og tidsrammen for gennemgangen af den pengepolitiske strategi.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere