FinansWatch

Tænketank frygter for bankkunders retssikkerhed efter nye hvidvaskanbefalinger

Finanssektorens hvidvasktaskforce har fremlagt 25 anbefalinger til bekæmpelse af hvidvask, hvoraf en foreslår, at bankerne får en fælles it-løsning på området, hvor de kan dele mistanker om hvidvaskende kunder. Det aspekt bekymrer projektleder hos tænketanken Justitia.

Henrik Rothe, der er tidligere præsident for Sø- og Handelsrettet og nu projektleder i tænketanken Justitia, er betænkelig over for at gøre banker til domstole. | Foto: Peter Hove Olesen

Den såkaldte hvidvasktaskforce har i næsten et år arbejdet med de 25 anbefalinger til bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering, som tirsdag aften blev offentliggjort. En af anbefalingerne går på, at bankerne skal gå sammen om fælles it-løsninger på hvidvaskområdet frem mod 2025, skriver Berlingske.

Det skal gøre det muligt for andre banker at se, hvis en bank indberetter en kunde til myndighederne med mistanke om hvidvask eller terrorfinansiering. Men viser mistanken sig at være ubegrundet, er kunden nu blevet stemplet over for de øvrige banker.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs