FinansWatch

Jyske Bank: ECB skubber ventet rentenedsættelse til marts 2020

Den Europæiske Centralbank (ECB) kommer først med en rentenedsættelse i marts 2020, vurderer Jyskle Bank.

Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Jyske Bank udskyder i en ny renteprognose timingen for en ventet rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank (ECB) til marts 2020 fra en tidligere forventning om en lempelse allerede i december.

"Med svag vækst, for lav inflation og faldende inflationsforventninger er der stadig et solidt argument for nye ECB-lempelser."

"ECB befinder sig dog lige nu i et limbo, og vi skubber derfor den ventede rentenedsættelse på 10 basispoint til marts 2020. Pengepolitikken er generelt overbebyrdet, og vi venter ikke yderligere nedsættelser," skriver Jyske Bank i en ny prognose.

Som et sidste aftryk formåede den nu afgåede ECB-chef Mario Draghi i december at presse et nyt opkøbsprogram igennem trods stor uenighed i Styrelsesrådet.

Og nu er den nye ECB-chef, Christine Lagarde, ifølge chefanalytiker Tina Winther Frandsen på en vanskelig mission med at få klinket skårene blandt de splittede ECB-medlemmer.

Det mener hun, kan være medvirkende til, at der på det seneste har været noget nær radiotavshed fra ECB.

"Den i vores optik noget overraskende mangel på nye signaler om mulige lempelser fra ECB og det forhold, at det ofte tager noget tid at nå frem til en beslutning i den normalt konsensusprægede organisation, gør det stadig sværere at se endnu en rentenedsættelse fra ECB allerede på mødet den 12. december."

"Vi har derfor valgt at skubbe vores forventning om en nedsættelse af indskudsrenten på 10 basispoint til minus 0,6 pct. til marts 2020," skriver Tina Winther Frandsen i prognosen.

Jyske Bank regner med, at Nationalbanken vil følge den ventede rentenedsættelse hos ECB i marts med en nedsættelse af indskudsbevisrenten til minus 0,85 pct. Også her er timingen udskudt fra en tidligere estimeret nedsættelse i december.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere