FinansWatch

Spansk børsvirksomhed brager op efter overtagelsesbud

Den spanske børsvirksomhed, Bolsas y Mercados Españoles, BME, sendes mandag formiddag op på børsen.

Foto: Simon Dawson/Reuters/Ritzau Scanpix

Den spanske børsvirksomhed, Bolsas y Mercados Españoles, BME, bankes op i handlen mandag formiddag, hvor BME-aktien stiger med hele 36,6 pct. til 34,69 euro, efter at en budkrig på det spanske selskab er brudt ud.

Schweiziske SIX annoncerede tidligere på dagen et bud på virksomheden på 2,8 mia. euro, blot få minutter efter at Euronext havde bekræftet sin interesse i at overtage selskabet.

Det skriver Bloomberg News.

SIX, der ejes af en gruppe schweiziske banker, siger, at dets overtagelse af BME ville skabe den tredjestørste europæiske operatør af finansiel markedsinfrastruktur. Dets kontante bud lyder på 34 euro per aktie.

BME beskriver SIX's tilbud som "venligt stemt" til en pris, der "måske med rimelighed reflekterer" selskabets værdi. Mens BME ikke har udelukket andre bud, har selskabets bestyrelse allerede afholdt møder med SIX, skriver Bloomberg News.

Euronext, der ejer børserne i Paris og Amsterdam, sagde tidligere mandag, at selskabet var i dialog med det spanske selskabs bestyrelse. BME bekræftede, hvad selskabet beskrev som "indledende samtaler" og understregede, at ingen beslutning var truffet.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere