FinansWatch

USA's centralbankchef: Udsigterne er favorable

Chefen for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ser en vedvarende ekspansion i amerikansk økonomi.

Foto: Sarah Silbiger/Reuters/Ritzau Scanpix

Centralbankchef Jerome Powell, har igen onsdag fejet bekymringen for en opbremsning i USA's økonomi til side, selv om han dog stadig ser risici.

Sådan udlagde han i al fald teksten, da han vidnede for Kongressen i USA.

Basislinje-udsigterne er fortsat favorable, sagde formand Powell, som endnu ser en "vedvarende ekspansion" i økonomien som det mest sandsynlige.

"Vi ser, at den nuværende position for pengepolitikken formentlig fortsat vil være passende, så længe den indkommende information om økonomien stadig er bredt på linje med vore udsigter," sagde han.

Alting er dog ikke fryd og gammen. Den globale vækst bremser op, og effekterne af handelskrigen mellem Kina og USA truer med at ramme økonomien.

"Ikke desto mindre er der fortsat bemærkelsesværdige risici for disse udsigter."

Formanden for Fedeal Reserve advarede også, at en vedvarende lav inflation kan sætte sig i inflationsforventningerne.

Desuden fortalte Jerome Powell, at han og centralbankens rentekomite vil være parate til at reagere, hvis der sker en "materiel omvurdering" af udsigterne for økonomien.

Dermed holdt han atter en gang, ligesom efter det seneste rentemøde i oktober, døren på klem for yderligere rentesænkninger, selv om banken har signaleret, at det er på pause efter tre sænkninger siden juli.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere