FinansWatch

JPMorgans topchef: Grådige, selviske og overbetalte bankfolk skuffede befolkningen

Der var mange brodne kar i finanssektoren før finanskrisen, som ikke formåede at leve op til befolkningens tillid. Sådan lyder det fra adm. direktør i JPMorgan Chase, Jamie Dimon, der dog afviser, at han selv skulle have været en af dem.

Shannon Stapleton/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Shannon Stapleton/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er hårde ord, Jamie Dimon, topchef i storbanken JPMorgan Chase, leverer til sine tidligere kolleger i et længere tv-interview i det amerikanske program 60 Minutes, skriver Financial Times.

Som bekendt ramte finanskrisen i 2007-2008 den amerikanske økonomi hårdt, hvor blandt andet handel med dårlige investeringspapirer og spekulation også ødelagde mange banker, ligesom mange millioner mistede deres boliger.

"Jeg tror, der var folk (...), som var grådige, selviske, gjorde det forkerte, overbetalte sig selv, og ikke kærede sig om andre," siger Jamie Dimon ifølge avisen til tv-programmet.

Han var dog ikke en af disse folk, siger han. Til at starte med afviser han også at tage noget af skylden for boligkrisen.

"Den (boligkrisen, red.) var en stor fejl, det var enormt skadeligt," lyder det fra ham.

"Jeg tror, vi skuffede de amerikanske borgere."

Og derfor forstår han også godt, hvis folk har været sure over krisen.

"Hvis du er den gennemsnitlige amerikaner, vil du være sur over, hvad der skete, der var ingen retfærdighed som i Det Gamle Testamente... Mange mennesker mistede deres omdømme og penge, men alt for mange gjorde ikke," lyder det til tv-stationen.

Amerikanske bankbosser får større lønforhøjelse end deres ansatte

Kritiker af bitcoin udsteder egen kryptovaluta

Trecifret millionløn er ikke nok til at lokke ny topchef til amerikansk storbank

Flere storbanker trækker optimismen i land

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere